Over ons
Over ons
Group of People Holding Hands Around People Power

10 VOOR TAAL-ONDERWIJS wilt haar cursisten de Nederlandse taal, in de breedste zin van het woord, op een leuke maar effectieve manier leren. Niet alleen het beheersen van de Nederlandse taal is hierbij belangrijk, maar ook bekend zijn met de Nederlandse tradities, gebruiken en waarden is een must.   


Wij geloven in de eigen kracht van een persoon en geloven dat iedereen gedreven is om iets te willen of te kunnen.

Wij streven er naar dit als drijfveer te gebruiken om succesvol in te kunnen burgeren en te werken aan een nieuwe toekomst.


  Helaas zien wij dit niet altijd terug in de praktijk. Geregeld zien wij dat mensen na het inburgeren de taal niet durven te spreken, geen sociale aansluiting hebben, met veel maatschappelijk vragen zitten en onvoldoende succes hebben op de arbeidsmarkt. Tevens kampen sommigen met gezondheidsklachten en mentale klachten, zoals posttraumatische stressstoornissen. Wij begrijpen dat al deze onzekerheden en obstakels demotiverend kunnen werken en mensen hun persoonlijke doelen uit het oog verliezen.


10 VOOR TAAL-ONDERWIJS onderscheidt zich van andere taalaanbieders door hier voldoende aandacht aan te besteden. Wanneer er tijdens de intake of cursustraject belemmerende factoren zich voordoen zullen wij, in overleg met de cursist, onze netwerkpartner(s) inschakelen.  Tevens bieden wij onze cursisten ondersteunde workshops aan.


Ons streven is niet alleen een 10 voor taal, maar ook een 10 voor een nieuwe toekomst.

empowerment met aardbol
Met vriendelijk groet,

Fatiha

Onze Speerpunten

10 VOOR TAAL-ONDERWIJS onderscheidt zich van andere taalaanbieders  door verder te kijken dan enkel een taalcursus aan te bieden. Wij willen onze cursisten stimuleren hun wensen en persoonlijke uitdagingen en/of doelen te behalen.


10 VOOR TAAL-ONDERWIJS biedt goede persoonlijke begeleiding aan.

We volgen het leertraject van onze cursisten op de voet en bewaken de voortgang van het leerproces. Naast onze focus op het leertraject, letten wij ook op belemmerende factoren waar de cursist mee te maken kan krijgen. Indien nodig zullen wij onze cursisten verwijzen naar één van onze netwerkpartners, zodat de cursist verder begeleid kan worden.

Het hebben van goede netwerkpartners is voor ons dan ook heel belangrijk.


Onze visie

Wij geloven in de eigen kracht van de mens en geloven dat iedereen gedreven is om iets te kunnen of te willen. Wij streven er naar dit als drijfveer te gebruiken om succesvol in te kunnen burgeren en te werken aan een nieuwe toekomst.

Jouw springplank

Wij stimuleren onze cursisten hun persoonlijke doelen te verwezenlijken en streven er naar de intrinsieke motivatie te vergroten. Niets werkt beter dan de eigen motivatie om iets te veranderen of te bereiken.  

Ons Netwerk

 Wij werken graag samen met andere partijen in het sociaal en maatschappelijk domein en met gezondheidsinstellingen. Dit doen wij om onze cursisten goede ondersteuning te kunnen bieden

op hun weg naar een nieuwe toekomst, maar ook om hen te doen slagen in het sociale leven en op de arbeidsmarkt.

lees meer

Waarom kiest u voor 10 VOOR TAAL-ONDERWIJS? 


Een nieuw leven opbouwen in een vreemd land is een enorme opgave.

Een van de belangrijkste eerste stappen is het beheersen van de Nederlandse taal en vaardigheden.

U kunt bij ons les krijgen in groepsverband of één op één. Ongeacht uw keuze kunt u rekenen op persoonlijke aandacht en begeleiding. Wij gebruiken bewezen lestechnieken en methoden.

Ons streven is om het beste uit elke cursist te halen.   


Het beheersen van de Nederlandse taal is een belangrijk middel om in Nederland een nieuw leven op te bouwen. Wij begrijpen dat hier veel meer bij komt kijken. Wij vinden het belangrijk om ook aandacht te hebben voor ‘de persoonlijke controle’ en zelfredzaamheid. Wij stimuleren onze cursisten hun persoonlijke doelen te verwezenlijken en streven er naar de intrinsieke motivatie te vergroten. Niets werkt beter dan de eigen motivatie om iets te veranderen of te bereiken! Wij werken daarom ook graag samen met andere organisaties en instellingen om onze cursisten te helpen hun doelen te behalen, maar ook om hen te doen slagen in het sociale leven en op de arbeidsmarkt.  


 Wanneer we kijken naar het functioneren van elk persoon, dan hebben de volgende vier domeinen invloed op het welbevinden; namelijk het lichamelijk, geestelijk, sociaal en maatschappelijk domein.  10 VOOR TAAL-ONDERWIJS schenkt tijdens de cursussen hier extra aandacht aan door extra informatiebijeenkomsten en workshops te organiseren en samen te werken met andere partijen. 


ONS TEAM

Ons team bestaat uit ambitieuze en ervaren medewerkers.

Wij werken enkel met gecertificeerde NT2-docenten.

WhatsApp Image 2021-01-22 at 15.52.52
Fatiha Lamrani-el Madani


Oprichtster

10 VOOR TAAL-ONDERWIJS


foto marieke
Marieke Bosch-VogtGecertificeerde NT2 Docent

welcomeWord jij onze nieuwe medewerker?

Stuur een mail naar

info@10voortaalonderwijs.nl